Curve betalkort – ALLT du behöver veta

Curve Blue
HÀr Àr mitt Curve blue card (ingen mÄnadsavgift)

Med betalkortet och appen frĂ„n Curve Card kan flera olika betal- och kreditkort anvĂ€ndas för betalning – via samma kort.

Koppla valfritt antal kort till appen, vĂ€lj vilket kort som ska debiteras och betala med Curve. Ändra enkelt i appen nĂ€r annat kort istĂ€llet ska debiteras.

Kortet har Àven andra fördelar som exempelvis fria uttag och inget valutapÄslag.

Sett till unika fördelar Ă€r det dĂ€remot ”multikortslösningen” som Ă€r dess absoluta styrka.

FÄ 57 kr gratis nÀr du skaffar Curve

Om du anger koden ”NVWMK3OE” nĂ€r du signar upp för Curve (Ă€ven gratiskortet) fĂ„r du 5ÂŁ insatt pĂ„ ditt konto. TĂ€nk pĂ„ att du mĂ„ste anvĂ€nda tjĂ€nsten inom 7 dagar frĂ„n sign-up för att du ska fĂ„ pengarna.

Du anger koden i ett av stegen nÀr du laddat ner deras mobilapp.

Ett kort – för alla kort

Curve card

Det unika med Curve Ă€r att du kan koppla samman samtliga betal- och kreditkort till tjĂ€nsten via deras app. LĂ€mna företagskortet, matkortet och bensinkortet hemma – betala med Curve och vĂ€lj sedan vilket kort som kostnaden ska hamna pĂ„.

 • Anslut valfritt antal bank- eller kreditkort via appen

Det finns ingen begrÀnsning för hur mÄnga kort som kan kopplas till tjÀnsten. DÀremot gÀller det enbart för VISA och Mastercard (American Express funkar tyvÀrr inte i nulÀget).

 • VĂ€lj kort varifrĂ„n betalning ska ske

Det gĂ„r inte att sĂ€tta in pengar pĂ„ Curve. IstĂ€llet vĂ€ljs vilket av de anslutna korten som ska belastas med kostnaden som uppstĂ„r vid kortbetalning. Öppna appen, klicka pĂ„ valt kort och betala sedan med Curve. Sedan Ă€r det valda kortet förval till dess att nytt kort vĂ€ljs i appen.

 • Betala med Curve

NÀr betalning sker kommer pengar dras frÄn det valda anslutna kortet.

 • Byt kort inom 14 dagar (Go back in time)

Inom 14 dagar frĂ„n inköp Ă€r det möjligt att anvĂ€nda appen och Ă€ndra vilket kort som pengarna ska dras frĂ„n. TjĂ€nsten kallas för ”Go back in time” och gĂ€ller för upp till 1 000 Euro och 14 dagar.

SĂ€kerhet

Kortbetalningar ska vara sÀkra samtidigt som sÀkerhetsnivÄn enkelt ska kunna justeras. Det sker med Curve via:

 • Pushnotis. FĂ„ notis vid varje köp
 • Visa PIN. Se PIN-koden i appen om du glömt bort den
 • LĂ„s kortet. LĂ„s och lĂ„s upp kortet direkt via appen.
 • Kontakta Curve. Ring dem 24/7 var du Ă€n befinner dig i vĂ€rlden

Bonus och rabatter

BÀsta vÀxlingskursen

Vid köp i utlÀndsk valuta sker vÀxling till bÀsta möjliga kurs. Inget valutapÄslag uppstÄr.

Cashback – utöver andra korts bonus

NÀr köp sker hos utvalda samarbetspartners ges automatiskt 1 % tillbaka i cashback. Detta Àr alltsÄ utöver den bonus/cashback som eventuellt ges pÄ det kort som Àr kopplat till Curve.

Ger bensinkortet 1 % hos Shell sÄ ges alltsÄ totalt 2 % om inköpet sker med Curvekortet och Shell valts som bonuspartner.

Det finns ca 100 butiker att vĂ€lja mellan och beroende pĂ„ vilket kort som vĂ€ljs ges valfriheten att vĂ€lja 3 eller 6 butiker dĂ€r bonus ska ges. Med gratiskortet Blue ges 1% i tre butiker i 90 dagar. Med Black och Metal ges 1 % utan tidsbegrĂ€nsning och pĂ„ 3 alternativt 6 butiker. 

Curve cashback

Skicka pengar – direkt frĂ„n korten [Borttaget för tillfĂ€llet]

I Sverige Ă€r Swish det överlĂ€gset vanligaste sĂ€ttet att skicka pengar mellan privatpersoner. Men det krĂ€ver att du har pengar pĂ„ just det kontot. Med Curve skickas pengar – frĂ„n valt kort.

I appen vÀljs frÄn vilket kort som pengarna ska skickas samt vem som Àr mottagare. Mottagaren kommer dÄ fÄ summan överförd till sitt Curve Cash-konto pÄ gÀllande belopp. Curve Cash kan sedan anvÀndas som delbetalning/betalning med kortet. Det krÀvs alltsÄ att mottagaren har Curve, eller skaffar, för att summan ska kunna tas emot.

Nyligen avslöjande Ă€ven Curve att de jobbar pĂ„ ett Klarna-alternativ – Curve Credit. DĂ€r du som kund att dela upp dina köp pĂ„ avbetalning.

Kort och unika förmÄner

Curve Blue

 • Alla kort i ett kort (Mastercard & Visa)
 • Google Pay / Samsung Pay / Apple Pay
 • App
 • 1 % cashback hos 3 valda butiker i 90 dagar.
 • VĂ€xla till bĂ€sta vĂ€xlingskurs, upp till 500 Euro/mĂ„naden
 • Fria uttag upp till 200 Euro/mĂ„naden
 • ”Back in time” i 14 dagar upp till 1 000 Euro
 • FörsĂ€kringen Curve Customer Protection upp till 100 000 Euro

Curve Black

Det som skiljer Black mot Blue Àr följande:

 • 1 % cashback hos 3 valda butiker utan tidsbegrĂ€nsning
 • VĂ€xla till bĂ€sta vĂ€xlingskurs, utan begrĂ€nsning pĂ„ summa
 • Fria uttag upp till 400 Euro/mĂ„naden
 • ReseförsĂ€kring

Pris: 9,99 ÂŁ/MĂ„nad

Curve Metal

Det som skiljer Curve Metal mot Black Àr följande:

 • Premium 18g metallkort i tre olika fĂ€rger
 • 1 % cashback hos 6 valda butiker utan tidsbegrĂ€nsning
 • Fria uttag upp till 600 Euro/mĂ„naden
 • MobilförsĂ€kring
 • LoungeKey Access
 • HyrbilsförsĂ€kring

Pris: 14,99 £/mÄnad

đŸ€” Hur funkar Curve?

Du kopplar dina befintliga betal-/kreditkort till Curve sÄ rÀcker det med att du har ditt Curve-kort i plÄnboken. Du kan sen flytta runt dina debiteringar mellan dina befintliga kort. SÄ du slipper vara orlig för att du betalade med företagskortet eller tvÀrtom. Vi gÄr igenom i mer detalj hur det funkar i artikeln.

đŸ€” Finns det nĂ„gon rabattkod till Curve?

Ja, anvĂ€nd koden ”NVWMK3OE” sĂ„ fĂ„r du 5ÂŁ helt gratis. Du mĂ„ste anvĂ€nda tjĂ€nsten inom 7 dagar frĂ„n sign-up för att du ska fĂ„ pengarna.

đŸ€” GĂ„r det att anvĂ€nda Curve i Sverige?

Ja, Curve funkar hur bra som helst i Sverige.

đŸ€” Hur mĂ„nga kort kan du koppla till ditt Curve?

Vad jag vet finns det ingen begrĂ€nsning. Har hört om personer som har 19 olika kort inlagda (frĂ„ga mig inte varför man har sĂ„ mĂ„nga kort…)

đŸ€” Har Curve valutavĂ€xlingspĂ„slag?

Nej, Curve gör att du slipper valutvÀxlingspÄslaget.

đŸ€” Vad kostar Curve?

Deras baskort (Curve Blue) Àr helt gratis, det hÀr kortet har jag. Deras mellankort kostar £9,99/mÄn och deras metallkort kostar £14,99/mÄn

18 svar pĂ„ ”Curve betalkort – ALLT du behöver veta”

 1. Hej Johan;
  Jag har kopplat ett par av mina kort till ett Curvekort som jag sedan har i min IPhones wallet. Visst Àr det dÀrifrÄn jag skall kunna betala med beroende pÄ vilket av korten jag valt i Curve? Man behöver vÀl inte ha ett fysiskt Curve kort?
  NÀr jag försökte betala i en butik med ett av korten via ApplePay sÄ blev köpet nekat.

  Svara
  • Hej Marcus! Jag anvĂ€nder personligen inte iPhones Wallet, utan anvĂ€nder det fysiska Cruve-kortet. Men som jag förstĂ„r det det ska det funka att betala med Apple Pay. Hör av dig till deras support, de brukar svara snabbt pĂ„ nekade köp. HĂ€lsn Joakim

   Svara
 2. Hur ser depiteeingarna ut pÄ de underliggande korten. StÄr det vara Cruve för varje dragning eller stÄr det som vanligt trots att det fÄr via Cruve?

  Svara
  • Hej Peter! Det stĂ„r som Curve men med tillĂ€gg av bolaget som debiterade t.ex. ”Crv Stadium”. HĂ€lsn Johan

   Svara
 3. Hej!
  Finns det nĂ„gon grĂ€ns pĂ„ hur mĂ„nga betalningar jag kan göra med Curve gratiskort? Köp nekades efter ett tag….

  Svara
  • Hej Stanley!
   Nej nÄgon sÄdan grÀns finns inte vad jag vet, dÀremot har de en maxgrÀns per mÄnad. Men maila till supporten och be dem ta bord den nÀr du anvÀnt det nÄgra gÄnger. Det gjorde jag och har funkat toppen! HÀlsn Johan

   Svara
 4. Du sÀger ty du har gratis-varianten, tyckte det lÀt smidigt och reggade gör att testa. Men specen sÀger ju att dom tar 1,5% i avgift pÄ varje köp? Inte lika smidigt lÀngre.

  Svara
  • Hej Patrik, Nej nĂ„gon avgift pĂ„ 1,5% betalar jag dĂ„ inte. DĂ€remot kan du fĂ„ valutavĂ€xlingspĂ„slag om du handlar utomlands (likt det flesta bankkort) Du mĂ„ste fĂ„tt nĂ„got om bakfoten, kan du lĂ€nka till var du lĂ€ser det? HĂ€lsn Johan

   Svara
  • Hej Peter, Vi har tyvĂ€rr ingen koppling till företaget Curve – utan jag rekommenderar dig att kontakta dom direkt för att sĂ€ga upp ditt kort. HĂ€lsn Johan

   Svara
 5. Jag tÀnkte att koppla Curve kort till Betalo, sÄ att jag kan betala fakturor inom Sverige. Betalo sÀger att jag kan lÀgga till bara kort som Àr utgivna i Sverige, Norge, Finland, Danmark.
  Är Curve utgivna i Sverige?

  Svara
  • Hej Andras! Jag tror tyvĂ€rr Curve-kortet Ă€r utgivet i England – men dubbelkolla gĂ€rna med deras support för att vara sĂ€ker. HĂ€lsn Johan

   Svara
  • Hej Ingvar! Faktiskt lite osĂ€ker pĂ„ det, bĂ€sta Ă€r nog att frĂ„ga Curves support eller prova med gratiskortet. Jag har tyvĂ€rr alla mina kort öppna för onlineköp.

   Svara
  • Hej Daniel! Nej tyvĂ€rr gĂ„r det inte i nulĂ€get, men vet att folk har föreslagit det som en ny ”feature” i framtiden – dock ingen lösning i sikte. HĂ€lsn Johan

   Svara
   • Tjena

    Jag har just installerat curve blue och kopplat mitt SAS mastercard Premium som Ă€r ett credit kort. Kommer det komma nĂ„n avgift för varje köp? Lite difust dĂ„ det nĂ€mner ”Pay our UK taxes or credit card bills with another credit card for a 1,5% fee”?
    Kanske det menas ett curve credit card?

    Svara
    • Hej! Hoppas allt funkar bra, nope det tillkommer inte nĂ„gon avgift pĂ„ köpen för dig som anvĂ€ndare. Tror det dĂ€r kan syfta till om du vill betala dina egna rĂ€kningar med kortet? Likt Betalo HĂ€lsn Johan

     Svara

LĂ€mna en kommentar