Komplett Bank – så här får du lånet utbetalt blixtsnabbt

För att få låna pengar av Komplett Bank krävs följande kriterier:

  • Du måste ha fyllt 20 år
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha några registrerade betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos kronofogden

Komplett bank – den flexibla långivaren där du kan betala av lånet när du önskar

Komplett bank är en norsk bank som grundades 2014 och erbjuder privatlån, kreditkort och sparkonto. Banken satsar på att erbjuda ett av de smidigaste och mest flexibla lånen på den svenska marknaden. Det möjliggörs genom att du erbjuds en låneram där du får utnyttja och betala tillbaka pengar precis hur du än önskar.

Till exempel kan du ansöka om en låneram om 300 000 kr för att renovera ditt hem. Du kan sen använda hela beloppet och välja att endast betala räntan d.v.s. ingen amortering på lånet. Om du senare får loss lite extra pengar, kan du när som helst amortera av på lånet. Den delen som du har amorterat av på, kan du återigen smidigt använda som lån vid ett senare tillfälle. Det vill säga du kontroller beloppet inom din låneram fullständigt, även om lånet förr eller senare självfallet måste betalas av.

Du betalar ingen avgift/ränta på outnyttjat låneutrymme inom låneramen. Däremot tillkommer en uppläggningsavgift när låneramen upprättas. Du betalar således endast ränta på den tid som du har använt din kredit.

Du får även använda lånet precis till vad du vill utan att Komplett Bank frågar om ändamål.

Komplett bank har en väldigt smidig ansökningsprocess där du får svar omedelbart efter att ansökan har skickats in. Då även låneavtalet signeras genom mobilt BankID kan du få lånet utbetalt redan samma dag som du skickar in ansökan. Även en eventuell medsökande legitimerar sig genom mobilt BankID.

Banken erbjuder även låneskydd om något oförutsett skulle hända dig. T.ex. om du blir sjuk en längre tid eller om du förlorar ditt jobb. Låneskyddet medger dig en månadsersättning motsvarande det högsta av månadskostnaden för lånet eller 2% av den utestående skulden.

Kostnaden för låneskyddet är 0,25% av din låneskuld och erläggs i slutet av varje månad. D.v.s. har du en skuld på 100 000 kr uppgår månadskostnaden till 250 kr.

Banken samarbetar, som namnet antyder, med Komplett Group som är en återförsäljargrupp av IT-utrustning i Skandinavien genom sidorna:

  • Komplett.se
  • Webhallen
  • Komplett.no
  • Komplett.fi

Banken är däremot fristående från Komplett Group även om de har samma storägare i Canica Invest.

Komplett bank erbjuder en låneram på mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Det finns ingen maximal återbetalningstid på ditt lån.

Räntan sätts individuellt baserat på din ekonomiska situation men uppgår som lägst till 4,9% och som högst till 19,9% (nominellt).

Notera att komplett erbjuder en rörlig ränta så den kan komma att ändras under låneperioden. Du kommer bli informerad om en eventuell förändring minst 6 veckor innan den sker. Uppläggningsuppgiften uppgår till 495 kr och administrationsavgift 35 kr, använder du e-faktura blir månadskostnaden 0 kr för hantering av lånet.

Källa: Avanza

FINANSIELL INFORMATION

Komplett bank drivs genom det norska bolaget Komplett Bank ASA med org.nummer. 998997801. Bolaget är noterat på Oslo Bors med tickern KOMP. Bolagets största ägare är Canica Invest med 19,9% av rösterna (30 september 2018).

Bolagets VD är Raimond Pettersen som tidigare var CFO och en av grundarna till Bankia Bank, CEO för Bank2 och Nordic CFO för Santander Consumer Bank.

Styrelsen består av Live Haukvik (ordförande), Bodil Palma Hollingsæter (vice ordförande), Casper Wakefield (ledamot), Jan Ole Stangeland (ledamot), Stig Eide Sivertsen (ledamot), Hilde B. Aasen (arbetarrepresentant), Morten Petterøe (arbetarrepresentant).

Bolagets revisor är Bjorn Rydland från PwC.

Källa: Proff.no

Lämna en kommentar