Låna 20 000 kr genom en låneförmedlare – Så gör du

låna 20 000 kr

Att låna pengar är ett bra sätt att kunna skaffa det du behöver. Är det dags att köpa ny soffa, gick högtalarna i bilen plötsligt sönder eller är du är helt enkelt sugen på att ta den där sista minuten resan till Thailand som du längtat efter? Oavsett vad du behöver låna pengar till är det smart att ta till hjälp av en låneförmedlare.

Det är skönt att kunna betala tillbaka efteråt och i egen takt. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta den långivare som passar din ekonomiska situation bäst med tanke på villkor och räntor. Om sanningen skall fram så är det många låntagare som helt och hållet struntar i, eller glömmer bort, att använda sig av denna utmärkta tjänst. De går då miste om de mest förmånliga lånen, vilket kan leda till onödigt höga kostnader för lånet.

Varför ska du anlita en låneförmedlare?

Det kan kännas som ett extra skede i din låneprocess att anlita hjälp, men det är verkligen A och O att ha en förmedlare när det kommer till att ta lån som privatperson eller företag. I och med att långivare har individuell räntesättning är det för en privatperson mycket svårt att veta vilken långivare som kan ge den lägsta räntan.

Låneförmedlaren talar om för dig vilka de är.

Din kreditvärdighet är vad som avgör om du kan få lån eller inte. När du som privatperson skickar in för många låneförfrågningar sjunker din kreditvärdighet, vilket kan förstöra chanserna att få låneansökan beviljad. Därför är det smartaste alternativet att anlita en förmedlare eftersom enbart en kreditupplysning tas på dig. Tjänsten kostar heller ingenting för dig plus att de sköter kontakterna åt dig.

Så går det till att låna 20 000 kr

När du har bestämt dig för att låta en låneförmedlare hjälpa dig med lånet på 20 000 kronor är resten enkelt. Du fyller i hur mycket du vill låna och hur länge du vill betala tillbaka, sedan redovisar de vilken långivare som passar dig bäst. Det är dock alltid du som väljer vilket lån du vill ta.

Det som är bra att redan i detta skede tänka på hur mycket du har råd att betala tillbaka varje månad. Du bör också ha koll på dina inkomster och utgifter om förmedlaren ber dig om dem, vilket kan behövas för att säkra din rätt till lån. När du mottagit förslagen från förmedlaren tackar du antingen ja till något av dem, eller avstår helt. Du har ingen skyldighet att ta ett av lånen.

Vem har rätt att utnyttja tjänsten

Många väljer att låna för bekvämlighetens skull. Det är ju faktiskt inte nödvändigt att betala den nya TV:n direkt, när dina pengar går till så mycket annat hela tiden. Dock bör du alltid överväga andra alternativ innan du tar ett lån och se till att du har råd att betala tillbaka det.

Det finns några krav på låntagare för att få nyttja gratistjänsten med låneförmedlare. Kraven varierar även beroende på långivare men några av de vanligaste är:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år
  • Kunna bevisa någon form av inkomst
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Vara skuldfri hos Kronofogden

Har du råkat glömma att betala räkningen eller påminnelsen till exempelvis bilfirman behöver det inte vara ett problem. Det går att få ett lån med betalningsanmärkning om du endast har en eller ett par. Trots det är det förstås viktigt att kunna betala tillbaks lånet.

Du ska aldrig ta ett lån som du inte har råd att betala tillbaka. Lånar du med betalningsanmärkningar brukar dessutom räntan bli högre eftersom du ses som en större risk för långivaren.

Fördelar med låneförmedlare

Det finns många fördelar med att använda en låneförmedlare när du vill låna 20 000 kronor. Att låna pengar ska inte vara för dyrt, någonting en låneförmedlare hjälper till med. Fördelarna är bland annat:

  • Bara en kreditupplysning tas
  • Din kreditvärdighet påverkas minimalt
  • Du hittar enkelt lånet på 20 000 kronor med bäst villkor
  • Allting sker oftast digitalt
  • Det är kostnadsfritt

Det finns inte några nackdelar med att använda en låneförmedlingstjänst. För dig som vill låna pengar till bäst villkor är det helt enkelt det bästa alternativet.

Vill du hitta den bästa låneförmedlaren för dig? Läs då våra omfattande jämförelse här.

Lämna en kommentar