Tips på långivare som accepterar lån på 200 000 kr till förmånliga villkor

Tips om du vill låna 200 000 kr

Är du i behov av att låna 200 000 kr för att samla smålån, köpa sommarhus eller kanske en båt? Ja, då är det ett privatlån du söker.

Men godkänner alla långivare lån på en så stor summa?

Tyvärr inte…MEN det finns ett antal långivare som gör det. Men desto färre än om du t.ex. ska låna 20 000 kr.

Fördelen är däremot att det oftast är seriösa långivare som lånar ut summor i storleksordningen 200 000 kr+. Vilket inte alltid kan sägas om mindre lån…

Så hur hittar du dessa långivare? Svaret är…

…använd en låneförmedlare som jämför upp till 40 långivare

Ja, istället för att du ska sitta och leta upp massvis av svenska långivare och kontakta dessa så kan du skicka in en ansökan hos en låneförmedlare.

De tar de en kreditupplysning som senare kan delas med upp till 40 långivare – supersmidigt.

Med snabb ansökan och Bank-ID kan du få reda på om det finns någon långivare som är villig att låna ut 200 000 kr till dig, men de ser även till att du får det bra villkor på ditt lån.

I den bästa av världar är det flera långivare som är villiga att ställa ut ett lån till dig, då kan låneförmedlaren hjälpa dig att jämföra dessa och pressa fram den lägsta möjliga räntan.

Utan att det kostar dig något. Du har självklart inget krav på att tacka ja till något låneerbjudande.

Så vilken låneförmedlare ska du välja när du vill låna 200 000 kr?

Vi tycker framförallt det är viktigt att välja en låneförmedlare med:

  • Många anslutna långivare (minimum 35 st)
  • Flera stora kreditinstitut eller banker
  • En seriös aktör med bra kundbetyg hos extern källa (t.ex. Trustpilot)

Dessa tre aktörer stämmer in på detta och är ett bra val:

Advisa – låneförmedlare

Många banker!

Erbjudande från 40 långivare!

Lån från flera banker

Inkomstkrav på 8 400 kr/mån

4.8 /5

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200000 kr med 15 års löptid, nominell ränta 6.75 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 6.96 %. Totalt belopp att betala: 318567 kr. Månadskostnad: 1770 kr fördelat på 180 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. 

Sambla – låneförmedlare

🥇Testvinnare!

Flera än 40 långivare!

Inkomstkrav på 8 400 kr/mån

4,8 i betyg hos Trustpilot

4.8 /5

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. 

Zmarta – låneförmedlare

🥈 Bäst support!

Erbjudande från 35 långivare

Två storbanker

Support dygnet runt

4.3 /5

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5.95% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.11%, tot. belopp 239 262:-,

kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2022-05-30.

Ska du samla lån?

En vanlig anledning till att låna 200 000 kr är att du vill samla flera mindre lån till ett större. Genom att göra det kan du ofta få ner den totala räntekostnaden och minska dina månatliga kostnader.

Detta är något låneförmedlare är väldigt vana att hjälpa till med. Du anger till och med det direkt i ansökan. Sen hjälper de dig att få erbjudanden som bygger på att de tidigare lånen ska återbetalas.

Så här ser det t.ex. ut hos Advisa:

Låna 200 000 kr genom Advisa

Om du försöker göra det här själv kan långivare neka dig lån om de inte förstår/litar på att dina andra lån betalas av. Då de kan anse att din skuldsättningsgrad är för hög.

Så det är ett väldigt smidigt sätt att få hjälp om du ska samla lån.

Hur mycket måste du tjäna för att få låna 200 000 kr?

Vi önskar att det vore så simpelt som att en viss lön garanterar dig ett lån på 200 000 kr – men så är det tyvärr inte.

Varje lånesituation är unik och utgår från:

  • Hur är din befintliga skuldsättning? Har du befintliga privatlån som äter upp din inkomst eller ett bolån som hjälper dig att finansiera din boende (det senare är ofta mer OK).
  • Vad är din inkomst? Den viktigast parametern, har du ingen inkomst kommer du inte få ett lån. För ett privatlån på 200 000 kr bör du åtminstone tjäna 25 000 kr/mån+.
  • Hur ser din anställningsform ut? Långivare älskar fast anställning (tillsvidareanställningar). Men det går även att få lån om du har projektanställning eller liknande. Då är det speciellt fördelaktigt om du har en hög taxerad inkomst året innan lånet ska tas. Det vill säga den inkomst som syns på din kreditupplysning.   
  • Har du betalningsanmärkningar? Som du säkert vet så är det svårare att få lån om du har betalningsanmärkning(ar). Men det finns många långivare som kan godkänna lån även om du har betalningsanmärkning(ar). Om du i övrigt har en städad ekonomi och kan förklara din betalningsanmärkning. Däremot går det inte att få lån om du har aktivt skuldsaldo hos kronofogden.

Några sista tips innan du ansöker om ett lån…

Innan du skickar in din ansökan kan följande tips hjälpa dig att få bättre villkor:

  • Lägg till en medsökande – är ni flera som står på låneansökan är det betydligt högre sannolikhet att du får lånet beviljat. Speciellt på ett belopp som 200 000 kr. Många långivare till och med kräver det lån som överstiger 300 000 kr.
  • Säg upp kreditkort som inte används – har du ett eller flera kreditkort som inte används? Säg då upp dessa så de inte belastar din kreditvärdighet.
  • Börja med ett mindre lån – ibland är det svårt att få ett stort privatlån godkänt. Så om du har möjlighet att få fram en del av lånesumman genom att t.ex. sälja något du inte använder eller fixa ett extrajobb så ökar sannolikheten att du får lånet godkänt. Ofta är det möjligt att öka lånet allt eftersom du visar att du är en pålitlig låntagare.

Lyckat till!

Lämna en kommentar