Går det att ta ett privatlån på endast 50 000 kr?

Låna 50 000 kronor

Det är idag enklare än någonsin att undersöka dina möjligheter att snabbt ta ett lån på 50 000 kronor eller en annan summa.

Genom att använda dig av en jämförelsetjänst för lån kan du jämföra flera banker och kreditbolag och snabbt få pengarna insatta på ditt konto.

Det bästa med den här möjligheten är att tjänsterna bara tar en kreditupplysning istället för att varje bank begär en sådan när du ansöker om ett lån. Antalet kreditupplysningar ska du nämligen försöka hålla till ett absolut minimum.

Varje gång du gör en låneansökan direkt hos en bank tar banken en kreditupplysning på dig för att säkerställa din betalningsförmåga och avgöra om de ska bevilja låneansökan eller inte.

Varje sådan förfrågan påverkar din sammanlagda kreditvärdighet och det är förklaringen till varför du ska försöka hålla dessa förfrågningar till ett absolut minimum.

Har du många förfrågningar på kreditupplysningar tyder kreditinstitutens mätinstrument detta som en svaghet – vilket drar ner din kreditvärdighet. Du ska alltså undvika att göra låneansökningar i onödan och ”för skojs skull”.

Snabba låneutbetalningar

När du ansöker om ett lån online kan du få lånet utbetalt samma dag om har du ansökt med hjälp av ditt BankID. Det gäller framförallt på mindre lån.

Större låneansökningar kan kräva att du signerar skuldebreven med din egen namnunderskrift och returnerar skuldebrevet till banken. För mindre lån på till exempel 50 000 kronor kan utbetalningen ske inom några timmar.

För den som har betalningsanmärkningar kan det bli svårare att få ett lån godkänt men det finns banker som gör undantag även för personer i den situationen.

Räntor

Räntorna skiftar mellan olika banker och det är därför bra att jämföra de erbjudanden du får innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta.

Vilken ränta du får på ditt lån brukar avgöras från fall till fall och anledningen till att räntorna skiljer sig åt beror på din betalningsförmåga.

Har du en hög kreditvärdighet brukar du erbjudas lägre räntor och mer fördelaktiga lånevillkor. Hög kreditvärdighet antas vittna om stor pålitlighet, vilket i sin tur innebär en mindre risk för banken som lånar ut pengar.

Krav för att låna 50 000 kronor

För att ansöka om ett lån på till exempel 50 000 kronor bör du leva upp till vissa krav. Till exempel bör du vara minst 18-20 år gammal, ha en fast inkomst på minst 50 000 kronor i månaden, inte ha några betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden samt vara folkbokförd på en svensk adress.

Om du har en medsökande på ditt lån ökar möjligheten i vissa fall att få lånet beviljat. Det finns som sagt även jämförelsetjänster på internet som accepterar låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar.

Att ansöka om ett lån på 50 000 kronor

Det är enklare än någonsin tidigare att göra en låneansökan eftersom det nu är möjligt att göra det på internet med hjälp av ditt BankID.

Ansöker du om ett lån på 50 000 kronor eller mer kan du få lånet utbetalt till ditt bankkonto redan samma dag som du ansökte. Ansöker du om ett lån via en jämförelsetjänst görs endast en kreditupplysning och det är bra för den egna kreditvärdigheten.

Flera kreditupplysningar sänker kreditvärdigheten eftersom kreditupplysningsföretagens mätinstrument läser av upprepade kreditupplysningar som en svaghet.

Lämna en kommentar