Låntagarnas – Den sunda låneförmedlaren?

När du tar ett lån via oss så hjälper vi dig att amortera med 1% av lånebeloppet. / Låntagarnas

Låntagarnas är en låneförmedlare som utmanar giganterna Lendo, Advisa och Sambla genom att ha en unik fördel. Tecknar du ett lån via deras tjänst kommer de amortera ditt lån med 1 % under lånets första två år.

Räcker 1 % i amortering som konkurrensfördel?

Både ja och nej visar vår granskning av företaget.

  • Låntagarnas amorterar 1% av lånebeloppet
  • Erbjudande från upp till 16 långivare
  • Drivs utan vinstsyfte
Betyg:3,5 av 5
Effektiv ränta:3,01% – 16,00 %
Återbetalningstid:1 – 15 år
Antal långivare:16 st
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Ålderskrav:18 år – 75 år
Ansök med BankID:✅ Ja
Betalnings­anmärkningar:⛔️ Nej
Utbetalning av lån:⚡ 1 – 3 dagar
Du får lånerbjudande:⚡ Inom 24 timmar
Lån till pensionär:Ja
Lån till student:OK, om du kan påvisa inkomst
Kundbetyg:Finns ej
Chatt:Nej
Telefonsupport:Ja, mån-fre 09:00 – 15:00
Hemsida:Lantagarnas.se

Låntagarnas i korthet

Skicka in en ansökan – få svar från upp till 16 långivare inom 24 timmar. Enkel och gratis jämförelse av långivarnas räntor.

Lånebelopp:   10 000 kr – 600 000 kr

Amorteringstid:         1 – 15 år

Rörlig ränta:  2,95 % – 14,95 %

Effektiv ränta:           3,01 % – 15,99 %

 

Så fungerar Låntagarnas tjänst

Låntagarnas är i grunden en klassisk låneförmedlare. Detta i likhet med de större konkurrenterna så som Sambla, Advisa och Lendo. Ansökan, jämförelse av lån och utbetalning av lån sker därmed på ett liknande sätt. Det är vid amortering (se punkt 3) som Låntagarnas blir unika.

  • Ansök

Ansökan sker via hemsidan Lantagarnas.se. Ange i uträknaren hur stort belopp som önskas samt prova sedan med olika lång amorteringstid. Via en uträkning visas ungefärligt månadsbelopp att betala utifrån deras räkneexempel.

Ange eventuell medsökande till lånet samt svara på en del frågor om din egen ekonomi.

Signera ansökan med Bank-ID. Nu får samarbetande banker se din låneansökan.

  • Välj bästa lånet

Oftast kan långivarna svara på ansökan inom några minuter (vardagar) men svaren kan ta upp till 24 timmar att få. Låntagarnas låter alltså de 16 samarbetande långivarna ge ett låneförslag via deras tjänst.

Välj det lån som ger bäst villkor, signera skuldebrevet, och få pengarna utbetalda inom några bankdagar.

  • Amortering

De flesta privatlån är annuitetslån vilket innebär att exakt samma belopp betalas varje månad. Under de två första åren kommer även Låntagarnas att betala in ett extrabelopp som amorterar lånet med totalt 1 %. Läs mer vid rubriken ”Fördelar med Låntagarnas” längre ner i artikeln.

 

Fördelar med Låntagarnas

De tre unika fördelarna med Låntagarnas, i förhållande till dess konkurrenter, är följande:

”Vi tar inte ut vinst”

Det som primärt skiljer sig mellan Låntagarnas och andra låneförmedlare är att denna tjänst inte tar ut någon vinst. Det kan jämföras mot exempelvis Lendo, Advisa och Zmarta som alla är privata bolag med krav på vinst som antingen kan återinvesteras eller ges till aktieägarna.

”Vi betalar 1% av ditt lån”

Låntagarnas betalar 1 % i extraamortering på samtliga lån som tecknas via deras tjänst. Detta sker med 0,25 % vid fyra tillfällen under lånets första två år. Totalt kommer därmed Låntagarnas att betala in en extraamortering på ca 1 %.

Hur mycket blir det?

Låna 100 000 kr och amortera över exempelvis 10 år. Under de två första åren kommer därmed Låntagarnas att betala in 1 000 kr i en extra amortering.

Hur kan de ”bjuda” på pengar?

Den tjänst som Låntagarnas erbjuder är gratis för privatpersoner att använda. Däremot får de anslutna bankerna betala en viss provisionsavgift för att vara med i denna jämförelse. Det är från denna avgift som Låntagarnas tar när de betalar extraamorteringen.  

Lånekalkylen

Lånekalkyl låntagarnas

På sidan ”Lånekalkylen” går det att prova hur olika belopp, räntor och amorteringstider påverkar lånet och det totala beloppet att återbetala. En mycket smidig uträknare med all fakta som behövs. Tjänsten finns hos vissa låneförmedlare, men inte alla.

Vilka långivare jämförs?

Per i början av 2021 samarbetade Låntagarnas med 16 olika banker och långivare. Det är betydligt färre än Lendo, Sambla och Advisa vilka jämför 35 – 40 långivare.

De samarbetande långivarna var då – Wasa Kredit, Ikano Bank, Santander, Lendify, Lån & Spar Bank, Coop, Collector, Moank, Nordax, re:member, Resurs Bank, TF Bank, Komplett Bank, BigBank, Avida, Brocc.

Ansöka med betalningsanmärkning?

Nej, för att en lånejämförelse ska kunna genomföras krävs att personen varken har skuldsaldo hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar. Det är även en orsak till att Låntagarnas jämför färre långivare än många andra låneförmedlare.

Krav för att kunna låna

För att låneansökan ska behandlas krävs att personen är:

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Minst 120 000 kr i årsinkomst via lön eller pension
  • Fri från betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden

Låntagarnas eller Sambla?

Sambla har fördelen i att över 40 långivare jämförs. Dessutom är det flera långivare som godkänner sämre ekonomi samt betalningsanmärkning. Fler kan få lån och med en större jämförelse är det lättare att få lägre ränta.

Låntagarnas har fördelen att de återbetalar 1 % av lånet under lånets första två år. Det innebär trots allt 1000 kr i återbetalning om lånet är på 100 000 kr.

Samma ränta kommer att erbjudas av bankerna oavsett vilken av tjänsterna som används. Bankerna gör individuella kreditbedömningar oavsett vilken låneförmedlare som anlitas.

Att använda bägge kan alltså vara ett alternativ. En ansökan skickas in till Låntagarnas varpå låneförslag ges från ett flertal långivare. Därefter kan en ansökan skickas in till Sambla varpå kompletterande låneförslag kan ges från banker som inte erbjuds hos Låntagarnas.

Som visas ovan är aldrig en specifik låneförmedlare bäst för alla – allt handlar om den egna ekonomiska situationen.

 

Fårgor & Svar

🤔 Var tar Låntagarnas kreditupplysning?

Låntagarnas använder UC.

🤔 Kan jag ändra belopp eller amorteringstid efter ansökan?

Ja, de förslag som presenteras grundas på det belopp och den amorteringstid som valts i ansökan. Om det exempelvis ger för hög månadskostnad kan en lösning var att välja längre amorteringstid. Kontakta då kundtjänst på Låntagarnas så kommer de att genomföra en ny jämförelse – utan att någon ytterligare kreditupplysning genomförs.

🤔 Varför får jag omfrågandekopior i brevlådan vid en ansökan?

De långivare som Låntagarnas samarbetar med kan ta en omfrågandekopia på den kreditupplysning som tas vid en ansökan. Om detta sker måste detta underrättas till dig. En omfrågandekopia är inte en ny kreditupplysning utan enbart att långivaren får samma information som alla andra.

🤔 Vilken ränta går det att få?

Det är inte Låntagarnas som sätter ränta. De hjälper enbart till med att ta in ränteförslag från samarbetande långivare. Räntan som långivarna erbjuder är mellan 2,95 % – 14,95.