Myloan – sänker de dina räntekostnader?

MyLoan har följande grundläggande kriterier för att godkänna en låneansökan:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Har en årsinkomst på lägst 120 00 kr

Bolaget kan godkänna ansökningar från personer med betalningsanmärkning.

MyLoan är en av Sveriges största låneförmedlare och grundades 2010. Sedan starten har bolaget hjälpt över 300 000 kunder att pressa räntor och få bättre villkor på sina privatlån. MyLoan drivs som en separat divison inom försäkringsförmedlaren Insplanet, som är ett noterat bolag på Nasdaq OMX. Största ägare i Insplanet är Bonnier, vilket borgar för kvalitet.

Genom att ansöka om lån genom MyLoan får du erbjudande från upp till 23 stycken banker eller finansinstitut på den svenska marknaden. Till följd av att bolaget varit verksam under många år har de byggt upp en stor erfarenhet inom lånerådgivning som legitimerar deras målsättning om att bli Sveriges bästa låneförmedlare.

Till sin hjälp har bolagets kunder ett tjugotal privatrådgivare att tillgå när du ska ansöka om ett privatlån. När låneansökan är klar, tas en kreditupplysning från UC och sedan skickas den ut till de banker som MyLoan samarbetar med. På så sätt minskar risken att du ska få sämre kreditvärdering på grund av att du tagit flera kreditupplysningar.

Normalt svarar bankerna eller finansinstituten inom 24 timmar, men några kan till och med ge svar omedelbart. Vilket erbjudande du får beror på din ekonomiska situation och vilka ytterligare skulder du har. Högre inkomst ger lägre ränta och mer skulder ger högre ränta.

MyLoan erbjuder lån på mellan 5 000 kr och 500 000 kr med en återbetalningstid på 2 år till 15 år. Räntan på ditt lån sätts individuellt beroende på dina ekonomiska förutsättningar, men MyLoan erbjuder normalt en ränta på lägst 2,95% och högst 35,7%. Administrationsavgifter och uppläggningsavgifter varierar mellan bolagets samarbetspartners. 

FINANSIELL INFORMATION

MyLoan drivs genom det svenska aktiebolaget Insplanet AB (publ) organisationsnummer 556567-6227. Insplanet är ett noterat bolag på Nasdaq OMX, där den största ägaren är Bonnier. Verksamheten står under finansinspektionens tillsyn.

Insplanets VD är Tomas Jonson som har varit anställd på bolaget sedan 2011. Han har tidigare erfarenhet från bankvärlden genom anställningar på Nordea Bank och Royal Bank of Scotland. Fabian van Beirs är Affärsområdeschef för MylLoan. Fabian har varit anställd på Insplanet sedan 2014 och kommer innan dess från en tjänst på Academic Work.

Styrelsen i Insplanet består av Emil Viklund (Ordförande), Jennifer Berger (Ledamot), Peter Carlsson (Ledamot), Daniel Soussan (Ledamot) och Jonas Tellander (Ledamot). Bolagets revisor är Magnus Svensson Henryson från PwC.

Källa: Allabolag.se

2 svar på ”Myloan – sänker de dina räntekostnader?”

    • Hej! Vi är tyvärr bara en informationssajt, du behöver kontakta en långivare för att få låna pengar 🙂 Hälsn Johan

      Svara

Lämna en kommentar