SevenDay → Läs det här INNAN du tar ett lån

 • SevenDay är en svensk långivare som hanterar hela lånprocessen digitalt vilket gör att du får lånet snabbt utbetalt utan krångel.
 • Sevenday erbjuder Prisgaranti vilket gör att du aldrig kan betala för hög ränta på ditt privatlån. Läs mer här.

Sammanställning

Lånebelopp:10 000 kr – 500 000kr
Nominell ränta:3,45% – 12,95%
Återbetalningstid:1 – 12 år
Inkomstkrav:10 000 kr/mån
Ålderskrav:20 år – 70 år
Ansök med BankID:✅ Ja
Låna med betalnings­anmärkningar:Nej
Utbetalning av lån:⚡ 1-3 dagar
Lån till pensionär:Ja
Lån till student:Nej
Telefonsupport:Ja, mån-fre 08:00 – 18:00.
Chatt:Nej
Hemsida:Sevenday.se
Sevenday privatlån

Räntan bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 14,60 %. Återbetalningstid 1-12 år.

Kundservice – öppettider

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt

Grundläggande kriterier

För att ta upp ett lån genom SevenDay krävs följande grundläggande kriterier:

 • Du är minst 20 år
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 120 000 kr per år
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden
 • Du får inte ha några SMS-låneskulder
 • Du ska ha en tillsvidareanställning, vara egenföretagare eller pensionär
 • Vid två sökare måste minst en vara anställd enligt ovan
 • Varit skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka
 • Vid två sökande ska båda vara skrivna på samma bostadsadress

SevenDay är specialister på privatlån och sparande.

Bolaget arbetar framförallt med att hjälpa kunder att samla lån till ett nytt lån med förmånligare villkor och mindre administration.

Utöver att erbjuda privatlån har SevenDay ett av marknadens bästa erbjudande för sparande. År 2015 blev bolaget utnämnda till Årets Konto av tidningen Privata affärer. Sparkontot inkluderar fria uttag, ingen bindningstid, 0 kr i avgift för att föra över pengar till andra bankkonton.

Vidare omfattas kontot av statlig insättningsgaranti som uppgår till 950 000 kr. Det betyder att staten ersätter dig som kund upp till 950 000 kr om SevenDay skulle gå i konkurs. Ersättningen berörs inte om du även har tagit ett privatlån genom bolaget.

SevenDays privatlån är ett lån utan säkerhet och du har möjlighet att använda pengarna till vad du än önskar; renovering, köpa bil eller om du vill ut och resa.

Om du vill köpa en bil erbjuder bolaget ett speciellt förmånligt lån där räntan uppgår till mellan 2,95% och 5,95% och ingen uppläggningsavgift tillkommer. Dessutom behöver du inte någon kontantinsats, någon säkerhet i bilen och en återbetalningstid som kan uppgå till hela 12 år.

SevenDay kan även hjälpa till att lösa gamla billån på din bil. Du behöver inte heller köpa bilen genom en bilhandlare utan det går även bra att ta upp ett lån om du köper från en privatperson.

Bolaget erbjuder Liv- och Låneskydd om du vill försäkra dig om att kunna betala ditt privatlån även om något händer med dig och du förlorar din inkomst. Detta innefattar, utebliven inkomst på grund av sjukdom, sjukskrivning på grund av stress, dödsfall eller ofrivillig arbetslöshet. Du måste vara mellan 18 och 65 år för att teckna försäkringen, ha en fast anställning sedan 12 månader tillbaka och uppfylla bolagets hälsoprövningsregler.

SevenDay har prisgaranti på lån

SevenDay har ett väldigt förmånligt koncept som heter SevenDay Prisgaranti. Det innebär att bolaget garanterar att du får ett lägre totalpris hos dem, om någon annan bank skulle ge dig bättre villkor.

Du får garantin automatiskt om du har beviljats ett lån hos SevenDay och för att åberopa den behöver du ha fått ett bättre erbjudande på samma lån hos en annan långivare. Lånet måste vara taget i svenska kronor och ränteläget skall vara detsamma.

Du måste även ha en skriftlig dokumentation om erbjudandet från den andra långivaren. Garantin gäller bara samma lånebelopp och återbetalningstid och måste åberopas inom 7 dagar efter beviljat lån.

SevenDay erbjuder lån på mellan 10 000 kr och 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1 år och 12 år. Räntan bedöms individuellt efter kreditbedömning från UC och Bisnode som tar fram en så kallad Credit Scoring vilket ska beskriva din ekonomiska ställning.

Bolaget kommer dock erbjuda dig en ränta på mellan 3,45% och 12,95%.  Uppläggningsavgiften uppgår till 495 kr vid nya lån och 250 kr vid tilläggslån.

Källa: BNP Paribas

FINANSIELL INFORMATION

SevenDay drivs genom det svenska aktiebolaget SevenDay Finans AB med org. nr. 556728-9219 som har sitt säte i Kista utanför Stockholm. Under 2017 förvärdes SevenDay Finans AB av Ekspres Bank som i sin tur ägs av den franska banken BnP Paribas. Bolaget står under finansinspektionens tillsyn och får bedriva finansiell verksamhet inom inlåning och utlåning.

Bolagets VD är Klas-Johan Claeson. Styrelsen består av Gilles Zeitun (ordförande), Frédéric Thoral (ledamot), Christophe Jéhan (ledamot), Caroline Rifall (ledamot) och Josefin Lindstrand (ledamot).

Bolagets revisor är Anders Linné från Deloitte.

Källa: Allabolag

4 svar på ”SevenDay → Läs det här INNAN du tar ett lån”

 1. Gick väldigt smidigt att ta upp lån för mig som nybliven pensionär. Trevlig kundsupport! /Gösta

  Svara
 2. Hej! Ni har inte med den effektiva räntan på lånet i tabellen, kan ni uppdatera med det? Eller vet ni vad den effektiva räntan är om jag fått ett låneerbjudande på 3,95%?

  MVH Irena

  Svara
  • Hej Irena!

   Tyvärr är det flera faktorer som styr vad den effektiva räntan är på ditt lån, så det är svårt att ha med det i tabellen på ett korrekt sätt. Du kan läsa mer om hur effektiv ränta fungerar i en artikel jag skrivit. Du kan även räkna ut din effektiva ränta på ditt lån hos Sevenday: Effektiv ränta – Sevenday.

   Som en ett exempel: Du tar du upp ett nytt lån på 50 000 kr med en avbetalningstid på 5 år och en nominell ränta på 3,95%. Sevenday tar en uppläggningsavgift på 495 kr för nya lån och du väljer att betala din månadsavgift med autogiro på pappers-avi (25 kr, e-avi kostar 0 kr). I detta exempel blir din effektiva ränta 5,58%.

   Om du skulle lyckas förhandla bort din uppläggningsavgift på 495 kr och väljer autogiro med e-avi blir istället din effektiva ränta 4,02%. Så avgifterna påverkar i stor utsträckning din effektiva ränta.

   Lycka till! //Johan

   Svara

Lämna en kommentar