Wästgöta Finans

Det unika med Wästgöta Finans är att de erbjuder privatlån utan UC. Vid kreditprövning är det istället Bisnode som används. Andra fördelar är att återbetalningstiden kan justeras och att betalningsfria månader erbjuds. Nackdelen är uppläggningsavgift och aviavgift (ej vid autogiro). Det är ett privatlån på 30 – 300 000 kr som återbetalas på 2 till 10 år.

Söker du privatlån utan UC? – Då är Wästgöta Finans rätta alternativet. En ny seriös privatlånsaktör som ägs av prispressaren JULA.

Söker du lägsta räntan på privatlånet? – Jämför räntor från flera banker via Sambla (flest anknutna långivare).

Kortfakta – Privatlån hos Wästgöta Finans

Ränta 3,50 – 14,95 %
Lånebelopp30 000 – 300 000 kr
Kreditupplysning:Bisnode
Besked ⚡ Omedelbart efter ansökan
Utbetalningstid1 – 3 dagar
Återbetalningstid 2 – 10 år
Ålderskrav18 – 79 år
Betalningsanmärkningar OK?Nej
Uppläggningsavgift 250 kr
Admin-/aviseringsavgift (autogiro)0 kr
LåneskyddNej
Aviseringsavgift Autogiro0 kr
Aviseringsavgift E-faktura 20 kr
Aviseringsavgift Brev 45 kr
Hemsida: www.wastgotafinans.se

Speciellt med Wästgöta Finans privatlån

  • Privatlån med Bisnode

Vid en ansökan tas en kreditupplysning hos upplysningsföretaget Bisnode. Detta till skillnad mot de allra flesta andra långivare, med privatlån, som tar upplysningen hos UC.

Upplysningsföretagen har olika information om låntagarna och kan därmed göra helt olika bedömning kring kreditvärdigheten. För dig med ”sämre” kreditvärdighet hos UC kan alltså Wästgöta Finans vara ett bra alternativ.

  • Förläng eller förkorta amorteringstiden

När lånet tecknas väljs amorteringstid på minst 2 år och mest 10 år, något som även avgör månadskostnaden. Ändras de ekonomiska förutsättningarna för låntagaren kan lånet både förlängas och förkortas gällande amorteringstiden. Betala av hela, eller delar av, lånet i förtid utan kostnad eller kontakta kundtjänst för att förlänga amorteringstiden – och därmed sänka månadskostnaden.

  • Betalningsfria månader

Wästgöta Finans har möjlighet att bevilja 2 betalningsfria månader per år. Dessa månader betalas inget på lånet. Antingen höjs därefter månadskostnaden under kvarvarande amorteringstid eller så förlängs amorteringstiden och månadskostnaden bibehålls.

Krav för att kunna låna

  • Vara minst 18 år
  • Ha en fast inkomst
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inte ha betalningsanmärkning
  • Inte ha skuld hos Kronofogden
  • Tillgång till Bank-ID

Från låneansökan – till pengar på kontot

Låneansökan sker via hemsidan där önskat belopp och önskad amorteringstid anges. Direkt visas hur mycket lånet skulle kosta per månad förutsatt att ränta ges på 5,75 %. Genom att ändra amorteringstiden kan passande månadskostnad skapas. Ansökan verifieras med BankID.

Räntan är individuell och avgörs främst av informationen som framgår på kreditupplysningen som tas vid ansökan. Utöver det påverkar även den information som lämnas i ansökan. Enda sättet att jämföra Wästgöta Finans mot andra långivare är därmed att genomföra en låneansökan.

Inkomstverifiering via Kreditz kan i vissa fall krävas för att låneansökan ska kunna beviljas. Wästgöta Finans skickar då en inbjudan om verifiering varpå låntagaren loggar in med BankID och godkänner att banken får ta del av inkomstinformationen. Det är därmed ett komplement till den kreditupplysning som sker via Bisnode.

Ett svar ges direkt via hemsidan där även räntesatsen på lånet visas. Detta erbjudande är sedan aktivt i 30 dagar. Därmed finns gott om tid att jämföra bankens ränta mot andra bankers räntor innan beslut tas var lånet ska tecknas.

Pengarna är utbetalda inom 1 – 3 dagar från att låneerbjudandet godkänts och skrivits under med Bank-ID.

Återbetalning

Återbetalning sker under 2 till 10 år och eftersom det är ett annuitetslån innebär det att exakt samma summa återbetalas varje månad förutsatt att inte räntan ändras.

Privatlånet är mycket flexibelt kring återbetalningen. Välj om avisering ska ske med autogiro, E-faktura eller pappersfaktura. Autogiro rekommenderas då det inte medför någon extra kostnad.

Amorteringstiden kan dessutom justeras under löptiden utifrån de egna ekonomiska förutsättningarna. På detta sätt kan månadskostnaden ändras utifrån vad man har råd med. Även betalningsfria månader gör lånet flexibelt och lättare att hantera.

Är Wästgöta Finans bäst? – Jämför alltid räntorna!

Söker du privatlån utan UC?

För dig som vill teckna ett privatlån och undvika UC bör Wästgöta Finans vara ett av de bästa alternativen. Det finns nämligen ytterst få långivare (med låga räntenivåer) som erbjuder privatlån utan UC.

Detta privatlån har framförallt tre fördelar. Det är lånet tas utan UC, amorteringstiden är flexibel och betalningsfria månader erbjuds. De sista två fördelarna hittas däremot även hos flera andra långivare.

Söker du lägsta räntan på privatlånet?

Börja istället med att göra en bred räntejämförelse via en låneförmedlare. Dessa låneförmedlare jämför närmare 40 banker och långivare. Jämför sedan den räntan som ges via denna jämförelse med vad Wästgöta Finans kan erbjuda. Vi tycker Sambla är en bra låneförmedlare då har samarbete med flest långivare på markanden (44 st).

Kom ihåg att alltid jämföra den effektiva räntan mellan de olika förslagen. Det är den räntesats som visar hur mycket lånet kommer att kosta med räntor och avgifter.