Comboloan – Jämför lån, sparande och abonnemang

Comboloan

Comboloan är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att jämföra privatlån och bolån via en enkel och gratis jämförelsetjänst. Utöver lån finns även jämförelser av olika sparformer, mobilabonnemang och TV-abonnemang. Men det är på lån som de är störst – samt har den bästa tjänsten.

Inför att ett bolån eller privatlån ska tecknas är det viktigt att jämföra räntan från flera olika långivare. Men att skicka in en ansökan till varje långivare är både tidsödande och innebär många kreditupplysningar. Med Comboloans tjänst blir det enklare – och bara en kreditupplysning genomförs.

Jämför lån & krediter

Använd jämförelsetjänsten inför att ett nytt lån, omförhandling eller flytt av lån önskas. Detta för att ställa räntan från flera långivare mot varandra.

Bolån

Via Comboloan går det att teckna nytt eller omförhandla bolån. Dessutom är det möjligt att använda bolånet som ett samlingslån och därmed använda detta för att lösa andra dyrare lån och krediter.

  1. Välj Nytt lån eller Flytt av lån (Refinansiering kan väljas senare i låneansökan)
  2. Ange belopp, bostadens yta, typ av bostad och adress
  3. Comboloan matchar din profil med samarbetande bolånebanker
  4. Se räntan och hitta bästa boräntan

Med en ansökan och en kreditupplysning (UC) kan alltså var ges från flera bolånebanker. På detta sätt underlättar Comboloan jämförelsen av räntorna inför att bolån ska tecknas eller omförhandlas. 

De bolånebanker som Comboloan samarbetar med är Hypoteket, Nordax och BlueStep.

Lär dig mer om Bolån

Comboloan tjänster

Se förhandlade räntor utifrån postnummer eller per bank genom att skapa ett gratis medlemskap på webbsidan. Här finns även boendekalkyl, KALP och andra uträknare som är smidiga att använda för att beräkna hur stort lån som du har råd att teckna.  

Privatlån

Ansökningsprocessen för att jämföra privatlån liknar till stor del jämförelsen av bolån – men det finns vissa skillnader.

  • Välj belopp m.m.

Välj lånebelopp, amorteringstid och syfte med lånet. Efter att personuppgifter fyllts i, samt eventuell medsökande, kan ansökan skickas in. Verifiering sker med BankID.

  • Ansökan behandlas

Det tas nu en kreditupplysning hos UC och långivarna får ta del av ansökan och information från upplysningen. Därmed kan de avgöra om de vill erbjuda lån och till vilken ränta.

  • Låneförslag ges

Oftast ges samtliga förslag från långivarna inom 24 timmar. Dessa kan ses via inloggat läge på hemsidan och information om låneförslag skickas även ut via mail. Därmed kan nu lånet tecknas hos den långivare som erbjuder lägst ränta.

Inom privatlån samarbetar Comboloan med 16 långivare. Det kan ställas mot exempelvis Lendo och Advisa som bägge har samarbete med 40 långivare.

Lär dig mer om Privatlån

Vill du lära dig mer om privatlån, båtlån eller räkna på hur mycket ditt nuvarande lån egentligen kostar? Via menyn på hemsidan hittas ett flertal artiklar inom området samt uträknaren ”Jämför med ditt lån”. En mycket smidig tjänst som visar vad lånen egentligen kostar – inte bara vad månadskostnaden blir.

Kreditkort

Jämförelsen av kreditkort består av ca 10 kreditkort som presenteras utifrån kreditgräns, ränta, avgifter och kostnader i utlandet. Några fördjupade recensioner finns inte och eftersom det finns över 50 kreditkort i Sverige är detta enbart en enkel överblick. Ska kreditkort jämföras ger exempelvis Kortio en bredare och djupare jämförelse.

Lär dig mer om kreditkort

Någon fördjupad information om bank- och kreditkort finns inte.

Jämför sparande

Sparkonto, aktier, pensionssparande… Comboloan guidar till rätt val via artiklar och jämförelser av olika spartjänster. Via sidan går det at jämföra aktiedepåer och sparkonton.

Sparkonto

Vilket sparkonto ger högsta sparräntan? Det beror på belopp, bindningstid och om insättningsgaranti önskas. Använd filtreringsfunktionen på Comboloans sida om sparkonton och få snabbt fram vilken bank som för tillfället ger bäst ränta utifrån dina förutsättningar.

Aktiedepåer

I jämförelsen av aktiedepåer jämförs Avanza mot CMC Markets gällande avgifter, courtage och in- och utlåningsränta. Här finns även en beskrivning om vad du bör tänka på i val av aktiemäklare.

Lär dig mer om sparande

Via ”Frågor & Svar” förklaras en del begrepp inom sparande. Det är däremot en relativt svag del i förhållande till Comboloans information och tjänst inom bolån och privatlån.

Övrigt – Abonnemang

Hitta passande TV-, eller mobilabonnemang via hemsidan. Än så länge är detta Comboloans svagaste del då det exempelvis enbart är Viasat som visas vid TV-abonnemangen.

Sammanfattning

Comboloan startade sin jämförelsetjänst år 2000 och hade då främst fokus på att jämföra bolån. Sedan dess har tjänsten vuxit men de har fortfarande sin största styrka i en smidig och gratis jämförelse av privat- och bolån.

Använd tjänsten för att spara pengar genom att jämföra ditt nuvarande lån mot andra alternativ, inför att ett nytt lån ska tecknas eller för att samla smålån i ett större lån.

Här finns även jämförelser av sparkonton, aktiedepåer och andra tjänster inom privatekonomin men önskas detta finns andra jämförelsesidor som levererar en bättre service.