Lendo – Jämför privatlån mellan upp till 25 olika långivare

För att ansöka om ett privatlån genom Lendo krävs följande grundläggande kriterier:

Lån över 30 000 kr

  • Du måste fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd och skriven i Sverige de senaste 12 månaderna
  • Ha en fast inkomst från jobb eller pension
  • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr
  • Skuldfri från kronofogden de senaste 6 månaderna

Lån under 30 000 kr

  • Du måste fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd och skriven i Sverige de senaste 12 månaderna
  • Ha en inkomst från jobb eller pension
  • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Skuldfri från kronofogden de senaste 6 månaderna

Lendo är Sveriges största låneförmedlare och har funnits sedan 2007.

Under 2012 startade även bolaget upp för norska kunder och sedan 2015 erbjuder de även sin tjänst till finska kunder. Med hjälp av Lendo kan privatpersoner på ett enkelt och smidigt sätt jämföra olika långivare på den svenska marknaden. Din låneansökan generar bara en kreditupplysning som sedan används som underlag för att få låneerbjudande från upp till 25 olika långivare.

Lendo hjälper dig om du vill ta upp privatlån eller blancolån, men även om du är i behov av ett billån eller samla mindre och dyra lån till ett nytt. De samarbetar bara med seriös långivare som har genomgått en granskning av bolaget. Och Lendos verksamhet är under Finansinspektionens tillsyn och Konsumentombudsmannens tillsyn.

Det kostar inget att använda Lendos tjänst. Bolaget tjänar istället pengar genom att de får provision från den långivaren du väljer. Således kan du välja den långivaren som ger just dig lägst ränta och bäst villkor utan att Lendo förlorar något på det. Du kan även få hjälp med att samla tidigare lån eller dyra avbetalningsplaner. Vi har även gjort en jämförelse mellan Lendo och Sambla som du hittar här.

Lendo erbjuder numera även hjälp med att jämföra företagslån på upp till 500 000 kr. Den fungerar på samma sätt som för privatpersoner och du får svar inom 24 timmar om du ansöker på en vardag. För att ansöka måste du vara inregistrerade som en ledande person i bolaget: VD eller styrelseledamot. Ditt företag måste också vara registrerat i Sverige. Förutsatt att du kan signera skuldebrevet digitalt kan du få lånet utbetald inom 2 dagar från godkänd ansökan. För företag är återbetalningstiden från 6 månader till 36 månader.

Privatpersoner som ansöker genom Lendo kan låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1 år och 15 år. Normalt sett erbjuder de endast lån som uppgår till 90% av din årsinkomst. Det vill säga tjänar du 25 000 kr/månaden, kan du som tumregel max låna 270 000 kr. Notera att det endast är en tumregel och beaktar inte hela din ekonomiska situation.

Räntan för ditt lån bedöms individuellt och beror på flera parametrar; hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du vill ha och om du har en medsökande. Den hamnar dock inom räntespannet 2,95% och 29,95%. Uppläggningsavgift och administrationsavgifter varier mellan de olika långivarna och presenteras i sammanställningen du får av Lendo.

Källa: Cision/Schibsted

FINANSIELL INFORMATION

Lendo drivs genom den svenska aktiebolaget Lendo AB med Org. nr: 556515-1627. Lendo AB ägs i sin tur av den norska mediekoncernen Schibsted, som även äger bland annat Aftonbladet, Blocket, SvD med flera.

Sedan 2016 är Bolagets VD är Hanna Neidenmark, tidigare har hon haft flera roller inom Lendo och kommer från tjänsten som CFO. Hanna tog över från grundaren Dennis Ahlsén som lämnade bolaget efter nästan 10 år.

Styrelsen består av Peter Grytterhielm (ledamot), Gunilla Asker (ledamot), My Goland (ledamot), Martin Frey (ledamot) och Dan Ouchterlony (ordförande).

Bolagets revisor är Michael Forss på E&Y.

Källa: Allabolag

Lämna en kommentar