Revolut → ALLT du behöver veta

Revolut betalkort

Revolut är kortet utan avgifter – men med flera förmåner.

 • Skicka pengar gratis utomlands, betala utan växlingspåslag och växla mellan 150 olika -valutor.
 • Få ekonomisk överblick över dina inköp, skapa budget och följ dina sparmål.
 • Spara i aktier, kryptovalutor eller sparkonto
 • Ingen årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag

Revolutkortet erbjuds på tre olika nivåer. Revolut Standard är ett helt gratis prepaid-kort med en rad tjänster som underlättar inom privatekonomin. Med Premium eller Metall ges tillgång till ytterligare tjänster så som försäkringar, flygplatslounger och Revolut Junior.

Utmärkta kundrecensioner

Revolut är inte bara ett kort. Det är ett kort som är kopplat till en app där stora delar av den egna ekonomin kan hanteras. Det är via appen som växling kan ske till över 150 olika valutor inför semesterresan, automatisk sparande kan skapas eller inköp/sparande kan delas med andra Revolutanvändare.

”Fungerar helt perfekt, Och till betydligt bättre kurs än de vanliga korten. Och inga avgifter för uttag utomlands”

”Gratis, toppenapp, smidigt och enkelt”

”Väldigt bra och smidigt. Det är tur att kortet fungerar med Apple Pay men lite synd att man inte kan använda Swish för att överföra pengar till kortet”

Revolut har i genomsnitt 4,6 av 5 på internationella recensionssidan Trustpilot. Citaten ovan är några av de recensioner som lämnats.

Prepaidkort – Enkelt, Säkert & Ekonomiskt

Revolut har flera likheter med andra prepaidkort i Sverige, som exempelvis det prisbelönta kortet P.F.C. Detta genom att pengar behöver sättas in på kortet innan det kan användas, ett flertal spar- och budgettjänster ingår och växling kan ske till olika valutor.

Men Revolut har även ett flertal unika funktioner – Läs vidare under rubriken ”Unikt med Revolut”.

Enkelhet

Revolut är det enkla sättet att skaffa bankkonto, kort och översikt över ekonomin. Ladda hem appen, verifiera dig med ditt pass och få ett gratis bankkort på posten. Skapa sedan delade konton med andra som har Revolut för att spara och spendera gemensamt via tjänsten ”Vault”.

Kortet är även mycket enkelt att använda vid betalning, överföring till annat bankkonto eller växling av valuta till andra valutor.

Säkerhet

Revolut har fler, och enklare, säkerhetsfunktioner än klassiska bankkort. Frys kortet via appen, se PIN-kod samt få pushnotis vid varje köp. Via appen går det även att välja ett flertal säkerhetsnivåer så som att stoppa kontaktlösa betalningar, bankomatuttag, Swipe-betalningar eller transaktioner online. Allt på samma ställe – utan att först behöva kontakta banken.

Ekonomiskt

Revolut ger ekonomisk överblick, gratis valutaväxling och enkelt sparande. Skaffa ett gratis betalkort som ger tillgång till budgetfunktioner och flera smidiga sparfunktioner. Det går exempelvis att skapa sparande i ett sparkonto eller i guld via månadssparande alternativt ”avrundning vid kortköp”.

Nivåer på Revolutkortet

Revolut finns som Standard, Premium, Metal och Junior. Junior kan däremot inte tecknas separat utan ingår som tilläggstjänst inom Premium och Metal.

Standard

 • Kostnadsfritt konto
 • Gratis valutaväxling i appen upp till 50 000 kr/mån
 • Tillgång till handel i kryptovalutor
 • Blixtsnabb överföring till andra med Revolut
 • Överföring till bankkonton
 • Gratis uttag upp till 2000 kr per månad

Pris: 0 Kr

Standard passar dig som: Revolut Standard är gratis att skaffa och äga. Kortet passar främst dig som vill kunna skicka pengar gratis utomlands, spara i guld/aktier/kryptovalutor eller söker ett kort utan valutapåslag inför semestern. Dessutom finns ett flertal säkerhetsfunktioner.

Premium

Utöver de funktioner som ingår i Standard ges här även:

 • Ingen månadsgräns för gratis valutaväxling i 30 valutor
 • Bankomatuttag är gratis upp till 4000 kr per månad
 • Utomeuropeisk sjukförsäkring
 • Reseförsäkring (Försenat bagage och flyg)
 • Virtuella engångskort
 • Loungekey-Pass
 • Gratis tillgång till lounger för dig, samt en vän, om planet är försenat mer än en timme
 • Revolutkort Junior (max 2 barn)

Virtuella engångskort

Virtuella engångskort är det absolut säkraste sättet att handla online. Via appen skapas ett unikt kortnummer som används vid köpet. Eftersom kortnumret enbart kan användas en gång finns ingen risk för att det missbrukas av bedragare eller stjäls.

Revolut Junior

Ge dina barn ett Revolutkort och hantera det via appen ”Revolut Junior”. Barnen ser direkt vad de lagt månadspengen på, kan sätta upp sparmål och lär sig att hantera pengar. Dessutom kan du själv blixtsnabbt överföra pengar till barnets kort.

Pris: 76,99 kr/mån

Premium passar dig som: Revolut Premium passar dig som vill få tillgång till Revolut Junior, få försäkringar eller virtuella engångskort. Framförallt är det ”Junior” och säkerhetsfunktionen i virtuella kort som särskiljer Premium mot andra bankkort i Sverige.

Metal

Utöver vad som ingår i Premium ges här även:

 • Bankomatuttag utan avgift upp till 6000 kr/mån
 • Gratis tillgång till lounger för dig, samt tre vänner, om planet är försenat mer än en timme
 • Revolut Junior gäller upp till 5 barn
 • Cashback. 0,1 % i Europa, 1 % utanför Europa
 • Concierge

Pris: 139,99 kr/mån

Metal passar dig: Revolut Metal har sin styrka i bonusprogrammet och tillgång till loungerna men inte framförallt conciergeservice. Att få conciergeservice för ca 140 kr per månad är mycket prisvärt.

Unikt med Revolut

1. Skicka pengar utomlands

En av de största fördelarna med Revolut är att pengar kan skickas till miljontals kunder över hela världen – utan kostnad. Växla till rätt valuta i appen, välj Revolut-mottagare och skicka pengarna. Det är även möjligt att skicka till bankkonton.

2. Bästa växlingskursen

Eftersom växling sker manuellt via appen tillkommer inget valutaväxlingspåslag. Därmed ett mycket bra kort att ha med på resan eller för att skicka pengar till vänner i andra länder. Med bästa växelkursen och flera säkerhetsfunktioner har kortet i flera recensioner online utsetts till ”bästa betalkortet” på resan.

”Till och med billigare än den officiella ECB-räntan

3. Köp kryptovalutor

Via appen kan fem olika kryptovalutor köpas och säljas. Revolut är därmed att av de allra enklaste sätten för att investera i Bitcoin, Ethereum och andra stora kryptovalutor. Handeln sker i certifikat vilket innebär att kryptovalutorna inte kan skickas till en annan wallet eller handelsplats.

I Sverige är det enbart Revolut som erbjuder ett kort som ger tillgång till handel i kryptovalutor.

4. Automatiskt sparande

Spara med engångsöverföring, månadssparande eller genom att avrunda din växel till ett sparande. Flera smidiga sätt att skapa ett sparande. Dessutom kan summan exempelvis automatiskt sparas i guld eller andra värdepapper.

Är Revolut ensam om microsparande i guld via ”avrunda växel”-funktion? Troligtvis.

5. Få betalt utan att visa kontaktuppgifter

Med Swish måste telefonnummer lämnas ut till betalaren. Med Revolut ges en länk som innebär att varken mailadress, telefonnummer eller annan kontaktuppgift behöver delas.

6. Försäkra din telefon

Teckna en global mobiltelefonförsäkring som ger ersättning vid exempelvis sprucken skärm, vattenskador, batterifel eller fel på pekskärmen.

Var säker på att snabbt få tillgång till en fungerande mobil (och därmed tillgång till appen) efter en olycka som skadat mobilen.

Priser

Priserna nedan gäller för Standard. Väljs Premium eller Metal ges vissa rabatter men främst tillgångar till fler tjänster.

Konto och kort – 0 kr. Konto skapas i brittisk bank.

Valutaväxling – 0 kr i 30 valutor upp till 50 000 kr/mån.

Kontantuttag – 0 kr upp till 2 000 kr per månad.

Handel med kryptovalutor – Tillgång till 5 valutor att handla i.

Även företagskort

Revolut har även ett företagskort men detta kort har fått betydligt sämre recensioner, av svenska användare, än vad de olika privata korten har fått. Företagskortet är framförallt populärt i andra europeiska länder som inte har samma tjänsteutbud hos bankerna som i Sverige.

Så varför skaffa Revolut?

Vad finns det för fördelar med att skaffa Revolut istället för annat betal- eller kreditkort? Framförallt handlar det om mindre kostnader, mer ekonomisk överblick och unika sparfunktioner.

 • Enkelt bankkort för barn (Junior)
 • Undvik valutapåslag på utlandsresan
 • Handla säkert online via flera säkerhetsfunktioner
 • Enklaste sättet att investera i kryptovalutor, guld och aktier?
 • Skicka pengar gratis över hela världen

Kortet har även andra fördelar men dessa hittas även hos en rad andra betal- och kreditkort. Fördelarna ovan är de som primärt skiljer Revolut mor andra kort.

2 svar på ”Revolut → ALLT du behöver veta”

 1. Håller med att revolut är mycket bra och att det kan bli en stor konkurrent till vanliga banker. Bra service och låga avgifter. Det saknas tyvärr fortfarande; SWISH och att kunna betala räkningar (ex. BG, e-faktura osv.) inan man kan helt skippa storbankerna ur ett transaktionssynpunkt.

  Svara
  • Instämmer Lars, Swish skulle göra det hela mer komplett.

   Det är nog inte långt bort innan storbankerna får det svårt att behålla privatkunderna nu när Hypoteket, Stabelo och liknande har kommit för bolån. Och Avanza och Nordnet är överlägsna för investeringar som sker över börsen. Hälsn Johan

   Svara

Lämna en kommentar