Låna fritt i 14 dagar med Bynk

Fritt lån

Bynks slogan är ”Som en bank borde vara” och det är lätt att hålla med utifrån att de har mycket stort fokus på användarvänlighet och flexibilitet.

Med fyra betalningsfria månader per år, månadskostnad som kan justeras löpande och en app där lånet hanteras skapas förutsättningar för ett lån på låntagarens villkor.

 • Ränte- och avgiftsfritt i 14 dagar
 • Ändra månadskostnaden löpande
 • 4 Betalningsfria månader
 • Kundservice 08 – 24

Se mer om fördelarna med Bynk längre ner

Låna upp till 300 000 kr

Hos Bynk kan privatlån tecknas på mellan 10 000 kr och 300 000 kr. Om kreditbedömningen visar att en du inte får låna önskat belopp kommer ett erbjudande ges på högsta möjliga belopp att låna.

Lånebeloppet kan även ökas i ett senare skede. Läs mer under ”Fördelar med Bynk” och punkten ”Utöka lånet enkelt”.

Amorteringstid och ränta

När lånet tecknas väljs amorteringstid på 3 – 12 år. Genom att testa med olika amorteringstider är det lätt att hitta en månadskostnad som därmed hamnar på lagom nivå. Ju längre amorteringstid som väljs desto mindre betalas per månad.

Lånet kan alltid återbetalas i förtid utan att det kostar något extra. Det är även möjligt att ändra månadskostnaden månad för månad genom att ändra gällande amorteringstid.

Ränta: 3,95 % – 19,95 %

Efter att en låneansökan skickats in presenterar Bynk vilken räntenivå som du kan få på lånet. Därefter kan låneavtalet skrivas under om du önskar teckna lånet. Något krav finns däremot aldrig att teckna ett lån bara för att ansökan skickas in.

Uppläggningsavgift: 398 kr

När lånet tecknas uppstår en uppläggningsavgift på 398 kr. Det är en engångskostnad som hos Bynk kallas för startkostnad

Månadsbetalning: Via Autogiro

Den 26:e varje månad dras automatiskt det belopp som månadsbetalningen är inställd på. Det sker via autogiro vilket gör att man aldrig behöver oroa sig för att missa någon betalning.

Krav för att få låna hos Bynk

 • Minst 20 år – Max 70 år
 • Anställd, Egenföretagare, Pensionär
 • Minst 10 000 kr i inkomst
 • Ej betalningsanmärkning
 • Skriven i Sverige med svenskt personnummer
 • Tillgång till mobilt Bank-ID

Fördelar med Bynk

När Bynk lanserades fick de stor uppmärksamhet i media då lånet var unikt på flera punkter. Det är just dessa punkter som gör Bynk mer flexibelt och användarvänligt än många andra privatlån.

 • Hantera lånet via appen

Genom Bynk-appen sker låneansökan, ändring av lånebelopp och allt annat kring lånet. Därmed ges tillgång till lånet på ett helt annat sätt än många andra lån. Allt sköts enkelt via appen.

 • Låna gratis i 14 dagar

Om ett lån sägs upp inom 14 dagar betalas varken ränta eller några avgifter. Det enda som behöver betalas in på slutfakturan är det belopp som lånats. För att ta del av denna tjänst, som heter Bynka Fritt, kontaktas kundtjänst senast 14 dagar efter att lånet tecknats.

 • 4 Betalningsfria månader

En av de punkter som gör Bynks privatlån ovanligt flexibelt är de fyra betalningsfria månaderna som ingår varje kalenderår. Har bilen gått sönder eller blev semestern dyrare än ni tänkt? Aktivera en betalningsfri månad via appen och betala inte en krona på lånet den månaden. Istället förskjuts amorteringen så att lånet blir slutbetalt en månad senare.

 • Ändra månadskostnaden

Den andra fördelen, gällande flexibilitet, är att man kan ändra månadskostnaden månad för månad.

Klassiska privatlån har en fast månadskostnad som inte kan påverkas. Men många personer har varierande nivå på inkomst och utgifter under året. Det är därmed smidigare att kunna ändra månadsbeloppet utifrån de ekonomiska förutsättningarna.

Förläng amorteringstiden och månadskostnaden kommer bli lägre, förkorta den och månadskostnaden bli högre. På detta sätt kan månadskostnaden enkelt ändras utifrån hur mycket som önskas betalas kommande månader.

 • Bynkpoäng förbättrar låneavtalet

Bynkpoäng är poäng som delas ut varje gång en månadsbetalning sker i tid samt om olika tjänster testas via appen. Poängen kan användas för att exempelvis ändra lånets villkor eller genomföra en delbetalning på lånet.

(Bynkpoäng är under utveckling och än så länge inte aktivt)

 • Utöka lånet enkelt

Lika enkelt som det är att ändra månadskostnad via ändrad amorteringstid är det att utöka lånet. Låna exempelvis 20 000 kr mer genom att ange detta i appen. Är du kreditvärdig är pengarna på kontot inom 1–2 dagar.

 • Kundservice 8 – 24

Bynk har mycket bra öppettider på kundservice då de nås via Messenger mellan 8-24. Chatta med kundtjänst via mobilen, datorn eller surfplattan och få hjälp med de flesta frågor. Önskas kundtjänst via telefon kan detta ske 9-15 på vardagar och söndagar.

Nackdelar med Bynk

De nackdelar som kan hittas med Bynk är:

 • Max 300 000 kr

Högsta lånebeloppet är 300 000 kr. Det finns privatlån hos andra långivare där högsta lånebeloppet är 600 000 kr.

 • Inte för dig med betalningsanmärkning

Bynk ger inte lån till personer med aktiv betalningsanmärkning.

Sammanfattning

På flera punkter skiljer sig Bynk mot klassiska privatlån. Punkter som gör Bynk mer användarvänligt för låntagaren. Framförallt är det smidigt att lånet kan utökas, att månadskostnaden kan ändras och att betalningsfria månader kan väljas.

Med denna flexibilitet möter Bynk behovet som många låntagare har med möjlighet att betala mindre eller större månadsbelopp olika månader. Detta utan att kundtjänst behöver kontaktas eller ny ansökan behöver skickas in. Med stort fokus på användarvänlighet är det förståeligt att lånet även administreras via en app.

Exempelränta 11.95%. Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter. Betalar du tillbaka hela beloppet inom 14 dagar så bjuder vi på räntekostnader och avgifter.

Lämna en kommentar