Vilken låneförmedlare erbjuder lägst ränta och flest långivare?

Låna 50 000 kronor

Vi hjälper dig att hitta rätt låneförmedlare

Vi har uppmärksammat att det kommer fler och fler låneförmedlare på den svenska marknaden. Alla med affärsmodellen att hjälpa konsumenter att på ett enkelt och smidigt sätt kunna jämföra: villkor, ränta och avgifter bland olika långivare.

Men du landar snabbt i frågan, vilken eller vilka låneförmedlare ska du använda?

Det är inte helt självklart. Vi beslutade oss därför för att göra en genomgång över vilka låneförmedlare som kan erbjuda den lägsta räntan, flest långivare och snabbast utbetalning.

Vad prioriterar du – flest långivare, när lånet betalas ut eller bäst villkor

Låneförmedlare, likt långivare, skiljer sig åt på ett antal punkter. Framförallt har de samarbeten med olika antal långivare. Troligtvis skiljer sig även avtalen mellan långivarna och låneförmedlaren beroende på hur starkt förhandlingsläge de har. Samt hur många lån de förmedlar.

De flesta låneförmedlare har egna affärssystem som hanterar hela lånprocessen – från ansökan till att långivaren betalar ut lånet. Affärssystemet är även av vikt för hur lång tid det tar innan du får lånet utbetalt.

Där är avgörande att hela processen från ansökan fram till signering av skuldebrev hanteras med bank-id – vilka några långivare erbjuder.

Det är svårt att ta reda på vilka låneförmedlare som kan erbjuda den lägsta räntan, då varje bedömning görs individuellt baserat på din ekonomiska situation och genom deras riskanalysverktyg.

Däremot skriver de ofta ut de lägsta och högst räntorna de har förhandlat fram till sina kunder, vilket ger en viss indikation.

Så innan du väljer vilken eller vilka låneförmedlare du ska använda – kan det vara bra att gå igenom vilka som kan erbjuda flest långivare, lägst ränta och snabbast utbetalning.

Vilken låneförmedlare samarbetar med flest långivare

En annan viktig faktor när du söker lån är att ta reda på hur många långivare en låneförmedlare samarbetar med. Så man får så många erbjudanden som möjligt. Vi har gått igenom samtliga bolag* som presenterats ovan och topplistan över antalet långivare i samarbete är som följer:

  1. Förstaplatsen tar Sambla med 44 stycken långivare
  2. Andraplatsen kniper Advisa med 40 stycken långivare
  3. Tredjeplatsen tar Lendo med 35 stycken långivare

* Direkto uppger inte hur många långivare de samarbetar med och är därför inte med i jämförelsen ovan.

De här låneförmedlarna har förmedlat lån med lägst ränta

Vi har gått igenom de flesta låneförmedlarna på den svenska marknaden för att se vilka som har lyckats förhandla ner den lägsta räntan till sina kunder.

Det är dock viktigt att veta att du framförallt måste uppnå låneförmedlarens grundkrav för att få en ansökan godkänt. Och dessa kan skilja sig åt mellan de olika bolagen.

Räntan sätts, som tidigare sagts, alltid individuellt baserat på just din ekonomiska situation. Så är du inte i toppskiktet av Sverige avseende inkomst och skuldkvot, är sannolikheten inte så stor att du får den lägsta räntan låneförmedlarna erbjuder.

Men du kan ändå få ett väldigt bra låneerbjudande baserat på din ekonomi.

I vår undersökning har vi inkluderat följande 11:a låneförmedlare: Lendo, Sambla, Advisa, Lånekoll, Zmarta, MyLoan, Direkto, Compricer, Freedom Finance, Axo Finans och Letalån.

I vår genomgång har vi kommit fram till att följande bolag kan förhandla fram lägst ränta:

  1. Förstaplatsen tar Lånekoll med en lägsta erbjuden från-ränta på 2,90%
  2. Delad andraplats mellan Sambla, Lendo, MyLoan, Direkto, Letalån och AXO Finans som alla erbjuder lägsta från-ränta om 2,95%

Vilka erbjuder snabbast utbetalning på lån

Hur snabbt utbetalning av lån sker över väldigt svårt att avgöra, då det framförallt beror på vilken långivare du väljer. Därför är det svårt att ge något svar innan du har fått de olika låneerbjudandena. Några bolag beskriver dock sina snabbaste utbetalningar:

  • Lånekoll skriver ”Privatlån utbetalt direkt, snabbast på 18 minuter!” Men de flesta lånen betalas nog ut inom 1-3 dagar.
  • Sambla skriver ”Normalt sett tar det 1–3 dagar från det att du signerat lånehandlingen.
  • Advisa skriver ”Ditt lån betalas ut 3-5 bankdagar efter att banken har mottagit ditt undertecknade avtal.
  • Zmarta skriver ”Om du inte behöver komplettera din ansökan och signerar avtalet med BankID så fort du bestämt dig för ett erbjudande så kan du ha pengarna på kontot redan samma dag.

Sammanfattning

Baserat på ovan bör du ta hjälp av den låneförmedlare som du tycker känns bäst. Det flesta vi nämner ovan är bra alternativ.

Vi föredrar dock alltid att använda den låneförmedlare med flest långivare, för att få maximalt antal erbjudande.

Enligt vår undersökning bör du då använda dig av Sambla. Lånekoll är också ett bra alternativ med ett riktigt låg från-ränta.

Ansök om lån hos Sambla genom att klicka här eller genom Lånekoll om du klickar här.

Lämna en kommentar